Rondleidingen in de mergelgroeve van Kanne

Ontdek het statige Château Neercanne en de mergelgrotten van Kanne!

Er is 1 rondleidingcircuit met proevertjes van de streekproducten uit de mergelgrotten en een mini mergelworkshop. De route is  circa 800 meter.

Afhankelijk van jouw beschikbare tijd kies je voor een korte (75 minuten) of lange rondleiding (3u). De route blijft hetzelfde, maar tijdens de lange rondleiding bezoek je met de gids ook Chateau Neercanne en sluit je het bezoek af met een glaasje wijn in de wijnkelder van het kasteel.

Nazomer actie 2023!

Tijdens deze rondleiding in de mergelgrotten bezoekt u ondergronds:

Het Museum Reggers en het proeflokaal

Het Museum Reggers anno 1817 is ontgonnen tussen 1807 en 1818 door blokbreker Reggers. Het werkfront, de originele opschriften en tekeningen van deze blokbreker zijn bewaard gebleven. Het Hesbania-bier komt hier in eikenhouten vaten op volle smaak, de wijnen van het Wijndomein Vlijtingen én de Pomm by CleurenCiders rijper er ‘sur latte’. De afwerking gebeurt volgens de ‘methode traditionelle’. Hier kunt u proeven van de Pomm of de mousserende Blanc de Blanc wijn.

Het Mergelatelier en tevens officiële trouwlocatie van de gemeente Riemst

Bewonder de kunstwerken van mergelzandsteen, muurschilderingen, levensgrote zandsculpturen, opgezette vleermuizen en het educatief fossielenmuseum. Hier worden ook mergelworkshops gegeven. De rondleiding in de mergelgrotten sluiten we af met de beroemde rijsttaart van bakker Smets en een mini mergelworkshop.

Château Neercanne. (Enkel bij de lange rondleiding)

Na de rondleiding in de mergelgrotten bezoekt u met gids het statige Chateau Neercanne. We wandelen via de historische baroktuinen én de toren naar de bovenste terrassen. Samen met de gids bezoekt u het interieur van het kasteel . Wij sluiten de rondleiding af in de wijnkelder onder het genot van een glas wijn.

Nazomer actie 2023!

Te beleven voor individuelen op zaterdag en zondag om 11:15 uur . Prijs bedraagt € 14,50 pp (kinderen € 4,55 korting) voor de rondleiding met proevertjes, mini mergelworkshop en kortingsbonnen voor het Fort van Eben Emael en de geheimzinnige toren van Eben Ezer. 

Wilt u aansluitend een rondleiding met gids op Chateau Neercanne dan bedraagt het supplement € 12 pp.

Groepen kunnen zelf een dag en tijdstip kiezen.

Rondleiding passief linker gedeelte & actief rechter gedeelte: de 7 haltes

1. Oude champignonkwekerij

Tijdens de rondleiding bezoek je ook de oude champignonkwekerij. Je krijgt een blik achter de schermen en leert alles over het verleden en heden van de beroemde grotchampignon industrie.

2. Museum Reggers

Bewonder de mooie muurschilderingen van onder meer de krijtzee en de mosasaurus.

3. Originele oude werkfronten

Opschriften en tekeningen van de blokbrekers

4. Mergelatelier

Aanschouw de kunstwerken van mergelzandsteen en levensgrote zandsculpturen.

5. Fossielenexpositie

Ontdek fossielen en de opgezette vleermuizen

6. Proeflokaal

Ssst … hier rijpen het Hesbania-bier in eikenhouten vaten en de wijnen van het Wijndomein Vlijtingen én de Pompagne by CleurenCiders ‘sur latte’.

7. Parcours met avontuurlijk tintje

Optie melden bij reservering

Prijzen voor groepen minimaal 10 deelnemers

Rondleiding mergelgrotten

Rondleiding mergelgrotten & Château Neercanne

Je volgt onze rondleidingen te voet.
Er zijn geen toiletten aanwezig in de mergelgrotten.

Workshop mergelbewerking

Bewerk zelf mergel in het sfeervol verlichte mergelatelier diep verscholen in de mergelgrotten. Je maakt geen massieve bouwblokken maar wel bijvoorbeeld een kaarsenhouder, naambordje of vorm naar keuze. Alles kan – het is immers kunst – en roep gerust onze hulp in. Natuurlijk neem je het resultaat van je artistieke hoogtepunt gewoon mee naar huis.

Wil je meer weten over het vroegere leven in de krijtzee? Zoek dan met een microscoop naar fossielen in een mergelblok.

Rondleiding met proevertjes

Breid je rondleiding uit met een culinaire toets en proef de streekproducten uit de mergelgrotten.

Je kiest uit volgende proevertjes: Hesbania bier, Wijn van Wijndomein Vlijtingen, de Pompagne, champignonsoep, grottenkaas en de rijsttaart van bakker Smets.

We sluiten de rondleiding af met een mini mergelworkshop.